Pending-Sending

ryanchiang

New Member
I've read related topic in this fourm.
I've changed my crontab, and also set the backend (settings/cron/send at once).

It doesn't works.

After I pause/unpause campaigns, the status changes, from pending-sending to sending(0%).
System still not send any mail.
Miscellaneous/Application log is blank.


Could somebody helps to resolve this problem or give me hints, thanks.
Many thanks.

my server is synology DS1515.
php version is 5.6
 

Attachments

  • 螢幕快照 2016-09-08 下午11.08.40.png
    螢幕快照 2016-09-08 下午11.08.40.png
    48.4 KB · Views: 8
  • 螢幕快照 2016-09-08 下午11.09.19.png
    螢幕快照 2016-09-08 下午11.09.19.png
    79.2 KB · Views: 8
  • ddd.jpg
    ddd.jpg
    56.2 KB · Views: 7
  • 螢幕快照 2016-09-08 下午11.12.35.png
    螢幕快照 2016-09-08 下午11.12.35.png
    176.6 KB · Views: 7

ryanchiang

New Member
Sorry, I search for all topic, my problem isn't solved.
I find application log shows "[error] [exception.CDbException] could not find driver".
I checked my phpinfo that PDO is installed.
My DB is MariaDB.
Have any ideas?
test2.jpg
 

Attachments

  • phpinfo.jpg
    phpinfo.jpg
    366 KB · Views: 4

frm.mwz

Well-Known Member
this is a server (not mwz) problem

search the forum & web for
"[error] [exception.CDbException] could not find driver"
"CDbConnection failed to open the DB connection"

check each part if it works, not just if a file is there, but if it does what it is supposed to do

feel free to get in touch if you want me to look into it
 

ryanchiang

New Member
finally, I've resolved this problem.
I started a new sever, CentOS 7.x, for this sevice.

Because there have 2 php version on my Synology Nas, when I install mailwizz it use php 5.6 with mysql driver. When send campaign it uses another php without mysql driver. I can't fix it, therefore, I build a new server and all the problems are vanished.
 

frm.mwz

Well-Known Member
finally, I've resolved this problem.
I started a new sever, CentOS 7.x, for this sevice.

Because there have 2 php version on my Synology Nas, when I install mailwizz it use php 5.6 with mysql driver. When send campaign it uses another php without mysql driver. I can't fix it, therefore, I build a new server and all the problems are vanished.

thx for this detailed report, very useful!

if you ever want to determine at will the php version to use by directory, use ntphpselector ;)
 
Top