Missing Attachments

coderzm

New Member
I have a simple question which I couldn't find an answer to.

I added attachments on the "setup" page. But the attachment is not saved in the email. Therefore, when I send out the email, there is no attachment.

What have I possibly missed out?

Thanks.
 

twisted1919

Administrator
Staff member
Not all attachments will be saved, you have to go into backend -> settings -> Campaigns -> Attachments and select from there what attachments are allowed and how many. Also, it is up on your server to allow larger attachments, check your settings for this. If you upload an attachment larger that your limits, it will be discarded.
 

coderzm

New Member
Yup, I enabled it. Refer to attachment.

But it's not working.

I used the open source PHPList to send email and attachment via my server, and it went through. attachment.PNG
 

coderzm

New Member
Sorry I think that's not it...

I attached files of size 30-50kb.

Any other possible issues that might cause this?
 

twisted1919

Administrator
Staff member
Maybe your files report another mime type than the accepted ones and that's the reason for failure.
not sure though, will have to look into this, i'll mark it as a possible bug for now.
 

eXtremeSHOK

New Member
Also experiencing this bug. Apparently mailwizz never attaches/embeds the attachment to the email on sending.

attachments are correctly saved to the server and can be accessed

eg. http://mailwizz.siteurl.com /frontend/assets/files/campaign-attachments/fo131pp74x8c0/attached.pdf

As per the feature request: https://forum.mailwizz.com/threads/non-embed-campaign-attachments.885/

since the files are already accessible via the web, it should be easy for you to allow us to have direct file links in the email to the attachments instead of embedding them, which is not working.
 

eXtremeSHOK

New Member
The error only happens when API methods are used.

Tested against: elasticemail, sendgrid, mailgun.

If smtp is used for those they attachments are embedded, if the api is used the attachments are missing.
 

Andy Fernandez

New Member
Solved this issue, thank you, now would like to know where is the menu controller file, would like to hide some items permanently i.e Support Link in Backed.
 

Andy Fernandez

New Member
Basically was mostly bad from my part, I forgot to add the Mime types for their respective file extension. i.e image/png or jpg. After added that and file extension it worked just fine.
 

Andy Fernandez

New Member
Looks like is happening again, worked for an instance and now doesn't work, even with the file extension and mime types added, it sends all the listed formats but the one's I added in this case, two important ones. (jpg and png).
 

frm.mwz

Well-Known Member
Looks like is happening again, worked for an instance and now doesn't work, even with the file extension and mime types added, it sends all the listed formats but the one's I added in this case, two important ones. (jpg and png).
The way we handle attachments is to have a folder with the attachments inside and then have a simple link to it in the email. No problem with mwz as no attachment is sent or uploaded via mwz.
 
Top