Autoresponder Doesn't Send Imports

Discussion in 'General discussions' started by Stratagem, Apr 7, 2018.

  1. Stratagem

    Stratagem New Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    S.E:
    2018-10-05 12:29:00
    L.T:
    Regular
    L.C:
    2
    Hello,

    I'm having some trouble with my autoresponders. I have a few different lists that are openers. When a person opens an email for "automotive" for example, they go into an opener list. I set up autoresponders to be sent to the openers as they are imported, or subscribe, to the opener list.

    I paused/deleted my old autoresponders as the campaigns are dead. As I've set up the new ones, I find that they are only sending to emails that are web subscribed and not to emails that are import subscribed.

    I tried sending using the command line but it always shows 0 subscribers:


    Code:
    [root@mw ~]# php -q /apps/console/console.php send-campaigns --campaigns_type=autoresponder --verbose=1
    [2018-04-07 16:14:10] - Loading 3 campaigns, starting with offset 0...
    [2018-04-07 16:14:10] - Found 3 campaigns and now starting processing them...
    [2018-04-07 16:14:10] - Since PCNTL is active, we will send 3 campaigns in parallel and for each campaign, 10 batches of subscribers in parallel.
    [2018-04-07 16:14:10] - Temporary changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Restoring the campaign status to SENDING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Temporary changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Restoring the campaign status to SENDING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Temporary changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Restoring the campaign status to SENDING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Campaign Worker #1 looking into the campaign with ID: 4691
    [2018-04-07 16:14:10] - Campaign Worker #1 looking into the campaign with ID: 4692
    [2018-04-07 16:14:10] - Campaign Worker #1 looking into the campaign with ID: 4694
    [2018-04-07 16:14:10] - This campaign belongs to name(uid: ll405x3p426f0).
    [2018-04-07 16:14:10] - This campaign belongs to name(uid: ll405x3p426f0).
    [2018-04-07 16:14:10] - This campaign belongs to name(uid: ll405x3p426f0).
    [2018-04-07 16:14:10] - Changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Changing the campaign status into PROCESSING!
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid tq6344h57c5d4...(This is subscribers worker #1)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid og1136sb1rdc1...(This is subscribers worker #1)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid ze377y83zrabe...(This is subscribers worker #1)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid tq6344h57c5d4...(This is subscribers worker #2)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid og1136sb1rdc1...(This is subscribers worker #2)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid tq6344h57c5d4...(This is subscribers worker #3)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid ze377y83zrabe...(This is subscribers worker #2)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid og1136sb1rdc1...(This is subscribers worker #3)
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid ze377y83zrabe...(This is subscribers worker #3)
    [2018-04-07 16:14:10] - This subscribers worker(#1) will process 0 subscribers for this campaign...
    [2018-04-07 16:14:10] - Running subscribers cleanup...
    [2018-04-07 16:14:10] - Checking subscribers count after cleanup: 0
    [2018-04-07 16:14:10] - Sorting the subscribers...
    [2018-04-07 16:14:10] - Entering the foreach processing loop for all 0 subscribers...
    
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing 0 subscribers!
    [2018-04-07 16:14:10] - Looking for subscribers for campaign with uid tq6344h57c5d4...(This is subscribers worker #4)
    [2018-04-07 16:14:10] - This subscribers worker(#1) will process 0 subscribers for this campaign...
    [2018-04-07 16:14:10] - Running subscribers cleanup...
    [2018-04-07 16:14:10] - This subscribers worker(#1) will process 0 subscribers for this campaign...
    [2018-04-07 16:14:10] - Checking subscribers count after cleanup: 0
    [2018-04-07 16:14:10] - Running subscribers cleanup...
    [2018-04-07 16:14:10] - Checking subscribers count after cleanup: 0
    [2018-04-07 16:14:10] - Sorting the subscribers...
    [2018-04-07 16:14:10] - This subscribers worker(#2) will process 0 subscribers for this campaign...
    [2018-04-07 16:14:10] - Entering the foreach processing loop for all 0 subscribers...
    [2018-04-07 16:14:10] - Running subscribers cleanup...
    [2018-04-07 16:14:10] - Sorting the subscribers...
    [2018-04-07 16:14:10] - Checking subscribers count after cleanup: 0
    [2018-04-07 16:14:10] - Entering the foreach processing loop for all 0 subscribers...
    
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing 0 subscribers!
    
    
    
    ***********************
    (This outputs another 100 or so lines as it keeps going on the next one but always finishes having sent nothing)
    ***********************
    
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing 0 subscribers!
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing the campaign.
    [2018-04-07 16:14:10] - This subscribers worker(#10) will process 0 subscribers for this campaign...
    [2018-04-07 16:14:10] - Running subscribers cleanup...
    [2018-04-07 16:14:10] - Checking subscribers count after cleanup: 0
    [2018-04-07 16:14:10] - Sorting the subscribers...
    [2018-04-07 16:14:10] - Entering the foreach processing loop for all 0 subscribers...
    
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing 0 subscribers!
    [2018-04-07 16:14:10] - Done processing the campaign.
    [2018-04-07 16:14:14] - This cycle completed in 4.04 seconds and used 2 MB of memory!
    [2018-04-07 16:14:14] - CPU usage in last minute: 0.00, in last 5 minutes: 0.01, in last 15 minutes: 0.05!
    
    
    I have manually added subscribers to the list and those are the only emails that are sent a message.

    I do have temp tables enabled which gave me some trouble with autoresponders in the past. But as the web imports are being sent, it seems something else is off that is preventing the import subscribers from sending.

    Thanks for your ideas and help.
     
  2. Stratagem

    Stratagem New Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    S.E:
    2018-10-05 12:29:00
    L.T:
    Regular
    L.C:
    2
    Please note that I do have the autoresponders set to send to imports in the attached image. Note the % is not close to 100%.

    I don't have it set to send to current subscribers as the lists have tens of thousands of subscribers I don't wish to send to now.

    autoresponder.png
     
  3. David Henry

    David Henry Member

    Joined:
    Jul 31, 2017
    Messages:
    102
    Likes Received:
    10
    S.E:
    Expired
    L.T:
    Extended
    L.C:
    1
    Hi Guys

    I am also facing the same issue so any help appreciated

    Thanks
     
  4. Stratagem

    Stratagem New Member

    Joined:
    Sep 2, 2015
    Messages:
    26
    Likes Received:
    4
    S.E:
    2018-10-05 12:29:00
    L.T:
    Regular
    L.C:
    2
    Hey David - have you had any luck figuring this one out?

    My autoresponders work great for emails subscribed from a form (either from a web form or from the admin form). However, I still cannot figure out how to get them sending to the emails that are moved or imported from other lists.
     

Share This Page